Man at work Themes

Fórumok

Szép videók :: Fórumok :: Gondolatcsere :: Életről
 
<< Előző téma | Következő téma >>
[szavazás] Barátság
Oldal:  1 [2]
Moderátorok: Éva
Szerző Üzenet
Zoli
Wed Jan 16 2008, 09:54PM

Regisztrált tag #5
Regisztrált: Sun Nov 04 2007, 02:31PM
Üzenetek: 6
Hát szerencsés embernek mondhatod magad.
Vissza az elejére
Marika
Thu Jan 17 2008, 08:32AM

Regisztrált tag #4
Regisztrált: Sat Nov 03 2007, 08:19PM
Üzenetek: 1
Sziasztok!

Szerintem a barátságot nem is a társaság öröme egy pár jól eltőltött óra, év határozza meg.Erre mindig talál az ember havert bárhol és bármikor.A társadalom hamis elvárásokat diktál,ezért kell színészkedni,vagyis hazudni a többielnek.Ők is hazudnak neked.Hazudunk saját magunknak is és már néha nem is tudjuk mi a hazugság mi a valóság és azt sem, hogy ki, mi igazából az ember. Ezt nem tanítja meg az iskola,csak azt hogy mit kell tenned.De mindenki megtanul benne valahogyan élni az egyiknek könyebben megy, a másiknak nehezebben.A bökkenő csak ott van, hogy ez előbb utóbb vissza üt és akkor jön a a düh a bosszúvágy és ha nem jön össze az elégtétel, akkor a sírás- rívás depresszió.Szerintem nincs barátság csak megalkuvás,illúzió mert az ember nem tud egyedül élni.Egyszerüen ilyen a mi fajtánk.
A barátságnak mélyebb tőről kéne fakadnia, ami főleg az adok és nem a kapok tényen alapul.
Azért valahol én is igazat adok neked Katy. Így kell élni egyszerüen elfogadni ha mást nem kap az ember, mert az öszinte emberek már kihalófélben vannak.Mégis keresni kell, mert a reményt soha nem szabad feladni. És nevetni vidámnak lenni fontos.
Zoli szerintem ne vedd túl komolyan a dolgokat.Mivel nincs öszinteség csak foszlányosan, ezért ma így holnap úgy.Nem kell félni aki ma haverod és holnap nem akkor holnapután találsz mást.Ha nem vagy túl érdekes másoknak és nagyon egyedül érzed magad ragasz egy 100 Eurot (már ennyi is elég) a homlokodra és az leszel. Ez biztos.Csak ne költsd a 100-ast másokra hanem csak magadra. Mert ahogy Katy is írta ha túl jó vagy kihasználnak.Ezek nem barátok tehát, ki fognak használni! Inkább szórakozz te, akkor is ha ez önzés de még mindig jobb mint sírni-ríni!
Csak egy a szabály, hogy ne felejtsd el hogy ki vagy és magadhoz légy mindig öszinte, akkor van esélyed hogy fel tudd ismerni azt a kévés jóságot ami még van az emberekben.Ami nagyon csodálatos!
És ráadásul így fe ismered a gonoszságot is!


Üdv. bocsánat hogy sokat írtam
Vissza az elejére
katy
Thu Jan 17 2008, 11:10AM

Regisztrált tag #19
Regisztrált: Sun Dec 30 2007, 08:42AM
Üzenetek: 6
az osszejovetel nem azt jelenti hogy buli ne erts felre hisz mar benne vagyok a korba. En olyan baratokrol beszelek kikre barmikor szamithatok ha bajba vagyok vagy ok szamithatnak a segitsegemre. Az az igazi BARAT aki a bajban is barat nem csak a szorakozasba!

katalin
Vissza az elejére
Éva
Fri Jan 18 2008, 03:20PM


Regisztrált tag #1
Regisztrált: Sat Nov 10 2007, 08:41AM
Üzenetek: 5
Nem egyszerü dolog erről a témáról írni.
Akkor mégis csak vannak barátok?




Idézet:

“Az élet titkát kutatva az atomoknál és az elektronoknál kötöttem ki, melyekben egyáltalán nincs élet. Valahol útközben az élet kiszaladt az ujjaim közül…” (Szent-Györgyi Albert)
Vissza az elejére
Zoli
Wed Jan 23 2008, 09:50PM

Regisztrált tag #5
Regisztrált: Sun Nov 04 2007, 02:31PM
Üzenetek: 6
Hát nem tudom lehet de ezt én még nem tapasztaltam.Lehet hogy bennem van a hiba,lehet hogy nincs barátság.


"Van-e még barátság a világon? Fiatal emberek azt hiszik, van; de aztán megtudják, hogy amit barátságnak hittek, csak pajtásság volt. A barátság sokkal bonyolultabb, fájdalmasabb és er&otilde;szakosabb kapcsolat, mint a szerelem. A szerelem adni és kapni akar. A barát csak adhat. Barátság, abban az értelemben, sz&ucirc;kszavúan, ahogy két ember, kézfogás és ígéret nélkül, egy életre jótáll a másikért."

"A barát ismeri a szívemben lév&otilde; dalt, és eldúdolja nekem, amikor kezdem felejteni."

Vissza az elejére
Oldal:  1 [2]  

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System